Понеделник, Октомври 25, 2021
Text Size

Финансирање на МППС

МППС од 2012 година склучува договри со ЕАПН за финасирање на активности согласно со планот на ЕАПН и останатите Европски национални мрежи.

Останатиот активности се фнасиират од страна на стратешки пратнерства и проекти.

За основањето

Процесот на основање и институционален развој на МППС, во периодот 2010 – 2012, е поддржан од страна на Лудвиг Болцман Институтот за човекови права (БИМ-ФВ Скопје), преку Австриската соработка за развој, во рамки на проектот „Социјално вклучување и човекови права во РМ“.

Преку оваа поддршка, намерата е да се воспостави силна и самоодржлива национална мрежа од организации кои заеднички ќе работат во насока на намалување на сиромаштијата и социјалната исклученост.

partneri partneri
doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr