Понеделник, Октомври 25, 2021
Text Size

Сиромаштијата и нееднаквоста во ЕУ

Овој прирачник на ЕАПН за Сиромаштија и нееднаквоста во ЕУ е шестиот по ред од серијата прирачници на ЕАПН, во кој на разбирлив и секојдневен јазик се обработуваат клучни прашања и дебати, приоритетни за дискурсот на ЕУ. Првенствено се наменети за луѓето кои работат во организациите за граѓанско општество, но и кон сите кои се заинтересирани за напредокот во намалувањето на сиромаштијата и социјалната ексклузија во ЕУ.

Овој прирачник може да им послужи како алатка и на другите организации за граѓанско општество, синдикати, академици, медиумите, како и другите засегнати страни, вклучувајќи го и јавното мислиње при разбирањето на причините и влијанието на сиромаштијата, социјалната ексклузија и нееднаквостите за оние кои директно се погодени од нив, но и генерално за целото општество.

Публикацијата можете да ја превземете на линкот:

 СИРОМАШТИЈАТА и НЕЕДНАКВОСТА ВО ЕУ 

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr