Понеделник, Октомври 25, 2021
Text Size

Европска мрежа за минимален приход, Извештај Република Македонија

EMIN-logo  

Европска мрежа за минимален приход, Извештај Република Македонија

Анализа на шемите за минимален приход во земјите-членки на ЕУ

Европска мрежа за минимален приход (ЕМИН) е две годишен проект (2013-2014), финансиран од страна на Европскиот парламент и Европската комисија, врз основа на договор бр. VT / 2011/100 Пилот проект - Социјална солидарност за социјална интеграција и промовиран односно спроведен од страна на Европската мрежа против сиромаштија (EАПН).

http://emin-eu.net/what-is-emin/

Овој извештај е подготвен од страна на д-р Маја Геровска Митев, Филозофски факултет, Институт за социјална работа и социјална политика, Скопје и Мила Царовска, Македонската платформа против сиромаштија

Овој документ е подготвен за Европската комисија и тоа се ставовите само на авторите. Комисијата не може да биде одговорна за било каква употреба на информациите и содржаната во нив.

 Превземете - Европска мрежа за минимален приход, Извештај Република Македонија 

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr