Понеделник, Октомври 25, 2021
Text Size

Европа 2020 / Европски семестар

MPPS-LOGO
МППС во партнерство со Српската мрежа против сиромаштија во периодот од мај 2015 до декември 2015 ќе го реализира проектот Европа 2020 / Европски семестар

Целта на овој проект е:

  1. Да се зголеми видливоста на стратегијара за ЈИЕ 2020 и владините обврски на Србија и Македонија за остварување на целите на оваа стратегија и вклучување на различни засегнати страни и пошироката публика.
  2. Да се подготви извештај во сенка за имплементацијата и достигнувањата на ЈИЕ стратегијата до 2020, кои ќе бидат широко распространети.
  3. Да се иницира и стимулира јавната расправа за имплементација на стратегијата ЈИЕ 2020 и успех во постигнување на целите.

Проектот започнува на 01.05.2015, а завршува на 31.12.2015. 

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr