Понеделник, Октомври 25, 2021
Text Size

LICK во Македонија - градење на капацитетите на оние кои работат со социјално исклучени млади лица

LICK-vo-MKD

Во периодот од 26-ти февруари до 4-ти март, МППС организира обука за претставници на граѓанскиот сектор кои што работат во полето на социјална инклузија.

На обуката ќе присуствуваат 30 учесници, од 10 земји од ЕУ и соседите, а целта е зајакнување на вештините за работа со социјално исклучени млади.

Проектот е подржан од програмата Erasmus+ на Европската Унија, финансиран од Националната агенција за Европско образование и мобилност на Република Македонија. Покрај главниот организатор, МППС, во обуката се вклучени и други 9 организации од Србија, Турција, Унгарија, Словачка, Австрија, Естонија, Бугарија, Полска и Грузија, кои користејќи ги методологијата и искуството на МППС и финанската помош од ЕУ, помагаат да се намали бројот на социјално исклучени млади во нивните држави.

Обуката ќе се одржи во Виница, поради големата социјална исклученост на младите во Источниот регион, што води до трајно иселување на цели генерации.

 

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr