Понеделник, Октомври 25, 2021
Text Size

Публикација, АКТИВНА ВКЛУЧЕНОСТ

eapn-logo

Активна вклученпст е стратегија развиена од Европската комисија, направена да ги поддржи луѓето кои во моментот се социјално исклучени да живеат живот со достоинство и да им помогне да напредуваат до пронаоѓање пристојна работа  или да добијат додатни вештини и самодоверба за поактивно да учествуваат во своите заедници. Стратегијата има цел да ја „потпомогне интеграцијата во одржлив квалитет на вработување на оние кои можат да работат и да обезбедат средства доволни за живот во достоинство, заедно со поддршка за социјално учество за оние што не можат“.

 Превземете - АКТИВНА ВКЛУЧЕНОСТ
doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr