Понеделник, Октомври 25, 2021
Text Size

Емоционално јакнење на жени-жртви на семејно насилство

Комерцијална банка а.д. Скопје во соработка со Македонската платформа за борба против сиромаштијата од јануари 2013 до декември 2013 ќе го реализира проектот „ЕМОЦИОНАЛНО ЈАКНЕЊЕ НА ЖЕНИТЕ - ЖРТВИ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО“.

Во рамки на овој проект се ангажирани два психотерапевта, во период од една година, за да работат на емоционално зајакнување на жртвите од семејно насилство.

Резултатите добиени во текот на спроведената ресоцијализација и истражување ќе бидат добар показател за идните потреби и ангажмани на бизнис секторот во обебзедување поизвесна иднина за жртвите на семејно насилство.

Проекто се реализираше и во 2012 година.

Проектот е подржан од:
KB-logo_mk
doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr