Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 245

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 245

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 249

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 249

Warning: strftime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 250

Warning: strftime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 250
Среда, Декември 01, 2021
Text Size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Играта продолжува...

Играта продолжува... Бидејќи традиционално периодот околу Нова година се поврзува со благосостојба и подароци, Здружение за зелено општество – Гринер и Македонската платформа против сиромаштија (МППС) реализираат активност „Играта продолжува...“ - акција за собирање на употребени играчки (и боички, боенки, книги или украси за деца) и нивна донација на деца кои живеат во сиромаштија или се социјално исклучени.

Акцијата започнува викендов, 15 и 16 декември, пред Дом на АРМ во Скопје, од 10.00 до 15.00 часот. Во периодот од 17 до 21 декември акцијата ќе се спроведува во основните училишта и градинки во општините:

  • Аеродром, лице за контакт Билјана Дуковска, моб: 078 319 540
  • Гази Баба, лице за контакт Мери Павловска, моб: 078 306 668
  • Центар, неколку локации во општината за кои дополнително ќе ве информираме, лице за контакт Катерина Димеска, моб: 078 340 143
  •  Битола, партнер организација Биосфера ул.Димо Хаџи Димов бр.3, лице за контакт Нешат Аземовски, моб: 071 578 060.
  • Струмица, партнер организација Продолжен живот ул.Ленинова бр.14-11/7, лице за контакт Весна Петкова, моб: 076 906 791.
  • Тетово, партнер организација МОФ Тетово ул. Јане Сандански бр.48/7, лице за контакт Маја Петровска, моб: 078 220 801.

Оваа предновогодишна активност е во духот на солидарноста, а во согласност со целите на Македонска платформа против сиромаштија (МППС) и во поддршка на мисијата на Гринер.

Здружението за зелено општество - Гринер, членка на платформата, но првенствено здружение кое го промовира зеленото живеење, чувствува обврска да укаже на можностите кои ги нуди одговорното управување со отпад и како истото може да придонесе во намалувањето на сиромаштијата. Проблемот на детската сиромаштија и неможноста на голем број на семејства да ги задоволат основните животни потреби, а за секундарни потреби (како што се играчките) воопшто не станува збор, е идентификуван во досегашната работа на МППС. Затоа апелираме за поддршка во напорите за реупотреба на ресурсите и продолжување на употребниот век на детските играчки .

Сите детали ќе бидат дистрибуирани преку http://www.facebook.com/mppsmk

и настанот креиран за оваа намена http://www.facebook.com/events/398197786925696/.

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr