Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 245

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 245

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 249

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 249

Warning: strftime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 250

Warning: strftime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 250
Среда, Декември 01, 2021
Text Size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Извештај за Втора конференција на лицата кои живеат во сиромаштија и социјална исклученост

Втората конференција на лицата кои живеат во сиромаштија и социјална ислкученост со поддршка на Институтот за човекови права Лудвиг Болцман и Австриската развојна соработка ( АДА) се одржа во Хотел Порта на 29.09.2012 во Скопје. На Втората конференција присуствуваа 150 учесници споделувајќи ги своите искуства во една од четирите групи:

  • Социјална заштита
  • Здраствена заштита
  • Невработеност
  • Родова еднаквост

Секоја од групите имаше координатор кој што предходно беше избран од страна на МППС и Институтот за човекови права Лудвиг Болцман.

Целта на оваа конференција беше ревизија и дополнување на Декларацијата донесена на Првата конференција на лица кои живеат во сиромаштија и социјална исклученост која се одржа во 2011 година и беше креирана од 120 учесници на оваа конференција и истата беше предадена на Министерството за труд и социјална политика.


 Превземете - Декларација на лицата кои живеат во сиромаштија и социјална исклученост

Специфичните барања во самата Декларација беа насочени кон спроведување на усвоените национални стратегии на координиран и ефикасен начин, обезбедување на подобри и подостоинствени услови за живот на лицата кои живеат во сиромаштија и социјална исклученост, преземање на одлучни чекори во реформирањето на националните политики и законодавство кои само ги зголемуваат постоечките предизвици со кои се соочуваат ранливите и маргинализирани социјални групи, како и следење на моделот на ЕУ за користење на благодетите кои ги нуди едно социјално инклузивно општество.

Оваа година на конференцијата присуствуваше и Јасмина Круниќ претставник од Српската платформа против сиромаштија исто така членка на Европската платформа против сиромаштија( ЕАПН)

ВИДЕО прв дел > http://youtu.be/XVRpO30OvOE
ВИДЕО втор дел > http://youtu.be/xNgaBicbbiI
ФОТО > ГАЛЕРИЈА

 

Хуманитарен јавен настан „Од сиромашни за сиромашни“

Во вториот дел од конференцијата беше организиран хуманитарен јавен настан „ Од сиромашни за сиромашни“ кој се одржа на плоштад Македонија од 18:00 до 22:00 часот во соработка со уличните уметници и артисти.

На овој хуманитрен јавен настан беа собрани 11.002 денари и беа донирани на организацијата Лице в Лице за јакнење на капацитетите на лицата кои го продаваат уличното списание Лице в Лице, а се од марганилизираните групи.

Повеќе информации на : http://www.liceulice.org/

ВИДЕО > http://youtu.be/jGs6jCPDAz8
ФОТО > ГАЛЕРИЈА

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr