Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 245

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 245

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 249

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 249

Warning: strftime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 250

Warning: strftime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 250
Среда, Декември 01, 2021
Text Size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/mppsorg/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Извештај за Генералното собрание на Македонската платформа против сиромаштија (МППС)

Македонската платформа против сиромаштијата на 6 и 7 Јули во Хотел Дрим, Струга го одржа редовното Генерално собрание. > ФОТО ГАЛЕРИЈА

На редовното Генерално собрание беа опфатени следниве активности:

1. Годишен извештај за работата на МППС за период од Јули 2011 до Јули 2012.

2. Финасиски извештај на МППС за 2011 година

3. Усвојување на предлог Статутот на МППС

4. Претставување на стратегијата ЕУ 2020 од Афердита Х. Имери,експерт за социјална инклузија

5. Изгласани се за прием 26 нови членки на МППС и тоа :

 • Здружение „Стар-Стар“ Скопје,
 • Здружение на мултиетничко општество за човекови права Штип,
 • Универзитет трето доба - Скопје,
 • Организација на жени на општина Пехчево.
 • Ромски центар „Састипе-Здравје“ - Берово,
 • Здружение „КХАМ“ - Делчево,
 • Здружение „Мир“ - Скопје,
 • Здружение на студенти и младинци со хендикеп - Скопје,
 • Здружение „Доверба“ - Куманово
 • Здружение на невработени лица „Македонија“ - Скопје,
 • Организација на жени на општина Центар - ОЖОЦ Скопје,
 • Здружение Регионален центар за лица со  интелектуална попреченост „Порака наша“ - Куманово,
 • Здружение на инвалиди на трудот Радовиш,
 • Здружение „Прогресив медиа“ - Скопје,
 • Здружение на граѓани за третман на лица со аутизам АДХМ и Аспергеров синдром „Во мојот свет“ - Скопје,
 • Организација на жени „Деница“ - Радовиш,
 • Здружение за активно живеење „Опускула“ - Скопје,
 • Здружение за еманципација, социјализација, ресоцијализација, здраствена,психосоцијална помош и човекови права на граѓаните „Продолжен живот“ - Струмица,
 • Републички центар за поддршка на лицата со интелектуална попреченост „Порaка“ - Скопје,
 • Здружение на граѓани за лица со дисфункција, хендикеп, ретки болести и посебни потреби „Дајте ни крилја“ - Скопје,
 • Здружение за зелено општество „Гринер“ - Скопје,
 • Младински образовен форум „МОФ“ - Скопје
 • Центар за едукација, заштита на животната средина и природа „Биосфера“ - Битола,
 • Здружение за унапредување на превенцијата, третманот и социјално вклучување на лица кои употребуваат дроги и други психоактивни супстанци „Доверба“ - Скопје,
 • Здружение „Гаиа“ - Штип,
 • Младинска организација-Здружение за општествена акција, едукација и превентива (ЕАСП) - Скопје и Прилеп,
 • Младинска културна асоцијација на Бошњаците во Р.Македонија - Шадрван

 

6. Избрани двајца нови членови на Извршен одбор на МППС ( Владимир Илиевски и Дивна Змејковска) за замена

7. Избор на Претседател на МППС ( Мила Царовска)

8. Изгласана работната програма 2012 - 2015 година со оперативен план.

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr