Понеделник, Октомври 25, 2021
Text Size

ЕАПН Објаснувач #1

Овој објаснувач има за цел да даде едноставен вовед во врска со прашањето сиромаштија. Тој првенствено се фокусира на актуелните перспективи за природата и степенот на сиромаштијата, нејзините причини и нејзината поврзаност со нееднаквоста.

Објаснувачот објаснува на кој начин се разбира и мери сиромаштијата во ЕУ и истакнува некои од слабостите на овие пристапи. Овој објаснувач е првата алатка од сетот алатки за сиромаштија на Европската мрежа за борба против сиромаштија што ќе има за цел да ја направи сиромаштијата повидлива, разбрана и поле на кое треба да се делува: како дел од кампањата за јакнење во 2010 година на Европската мрежа за борба против сиромаштија: Европската година за борба против сиромаштија.


 Превземете - ЕАПН Објаснувач #1, СИРОМАШТИЈАТА И НЕЕДНАКВОСТА ВО ЕВРОПСКАТА УНИЈА
doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr