Четврток, Јануари 18, 2018
Text Size

Фактичка анализа

Публикацијата „Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално ниво“ е подготвена за потребите на Институтот за човекови права „Лудвиг Болцман“ – БИМ-ФВ, Скопје, во рамките на проектот „Социјална инклузија и човекови права во Македонија“.

Предмет на оваа анализа е утврдување на состојбата, односно на потребите во однос на социјалното вклучување на локално ниво во следниве шест општини: Штип, Прилеп, Кичево, Сарај, Чашка и Радовиш.

Оваа анализа ќе биде основа за дејствување на Македонската платформа против сиромаштијата - МППС. Во рамките на овогодишната кампања за борба против сиромаштијата и социјалната исклученост што ја организира МППС, односно на трибините организирани со претставници на ранливите групи, во дел од наведените општини веќе беа презентирани дел од наодите на оваа анализа.


Превземете - Анализа на состојбите во социјалната заштита и социјалното вклучување на локално ниво

Download: Analysis of the State of Social Protection and Social Inclusion at Local Level

Analizë e gjendjeve në përfshirjen sociale në nivel lokal

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr