Недела, Јануари 21, 2018
Text Size

Работилница "Предизвиците за официјалната статистика во светлината на препораките од европските партнери - оценка на македонскиот статистички систем"

Veles

Во рамките на соработката на Државниот завод за статистика УНФПА и МППС , на 28.11.2017 година во Велес, се одржа шестата по ред работилница од серијата предвидени работилници во врска со подготовката на Петгодишната програма за статистички истражувања 2018-2022. 
На оваа работилница присуствуваа претставници на овластените носители во националниот статистички систем, како и од други институции кои поседуваат какви и да е евиденции и збирки на податоци. 
Учесниците на работилницата заклучија дека е неопходна што поголема координација и соработка на институциите вклучени во процесот на производство на официјални статистики, а една од можностите за постигнување на таа цел е формирањето на предложениот Координативен комитет.

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr