Недела, Јануари 21, 2018
Text Size

Работилница на тема „Статистичка писменост“

statisticka_pismenost

На 17.11.2017 година во х.Порта, во Скопје, се одржа работилница на тема „Статистичка писменост“ на која учествуваа претставници на невладини организации од внатрешноста на земјата. Работилницата беше креирана во два дела и тоа во првиот дел, стручни лица од Државниот завод за статистика одржаа три презентации за основите на статистичката писменост, а потоа, учесниците на Работилницата, под надзор на статистичарите од ДЗС, работеа на конкретно преземање на податоци од веб-страницата на ДЗС, нивно табелирање и , на крај, толкување на податоците. 

Оваа Работилнница, како и претходните, побуди огромен интерес и многу набрзо ќе се одржи и втора работилница од ваков тип, со што соработката ќе продолжи и во иднина.

Работилницата е организрана во рамки на развиеното стратешко партнерство меѓу МППС и УНФПА

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr