Вторник, Јануари 16, 2018
Text Size

Зајакнување на националниот капацитет за собирање, анализа, дисеминација и употреба на популационите податоци, за информиран развој на политики и идентификување на социјалните и економските нееднаквости

Минатата недела ја одржавме првата работилница од серијата активности во рамки на проектот „Зајакнување на националниот капацитет за собирање, анализа, дисеминација и употреба на популационите податоци, за информиран развој на политики и идентификување на социјалните и економските нееднаквости“ кој го реализира МППС, поддржана од УНФПА / UNFPA Фонд за население на Обединетите Нации. Целта на Работилницата беше да се дискутира содржината на „Програмата за статистички истражувања 2018-2020“, која е во процес на изработка, а во насока на обезбедување висококвалитетни податоци и задоволување на современите потреби на корисниците.

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr