Вторник, Јануари 16, 2018
Text Size

Работен состанок за овозможување на донирањето на вишоците храна во Република Македонија

21.6_sostanok_cont

МППС беше на состанок во Министерство за труд и социјална политика на Р.Македонија, заедно до Let's do it Macedonia - Ајде МакедонијаВистински Дела На Љубезност Real acts of kindness и #ретвитниоброк ... Се договори во идниот период да се формира работна група од претставници на институциите и граѓанските организации за да се операционализираат мерки кои би го овозможиле донирањето на вишоците храна и би се помогнало на илјадници социјално загрозени граѓани... За илустрација, бројките говорат дека 445.000 граѓани живеат со #сиромаштија во исхраната и имат проблем да озбезбедат храна, а во просек имаат по еден оброк во денот ...

За повече информации кликнете тука  

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr