Четврток, Февруари 22, 2018
Text Size

ПРЕСС - Јавна трибина: Минимален достоинствен приход во Македонија

MPPS

15 февруари 2013 година - Јавна трибина на тема „Минимален достоинствен приход во Македонија“.

Известување на медиумите.

Net Press

Македонската платформа против сиромаштијата смета дека и во Македонија треба да се воведе минимален достоинствен приход

Цела вест...

Radio Mof

Цела вест...

Утрински весник

Месечно за живот потребни 20.000 денари

Цела вест...

Вечер

Цела вест...

Sky.mk

Нивото на социјална помош треба да се зголеми, а за да се постигне тоа треба да се зголемат и минималните лични доходи, рече Мила Царовска, претседател на МППС на денешната трибина.

Цела вест...

Net Press

Правото на минимален достоинствен приход е основно човеково право и тој во Европа е 60 отсто од расположливиот просечен семеен приход“, истакна Сиан Џонс, од Европската мрежа за борба против сиромаштијата.

Цела вест...

МТМ ТВ

Минималниот приход всушност представува исплата од страна на државата која функционира како сигурносна мерка за луѓето кои не можат да работата или немаат пристап до сигурна работа.

Цела вест...

Телма ТВ

Катастрофално лошата економска состојба во која живеат поголем број граѓани во Македонија може да биде надмината само со обезбедување минимален достоинствен приход.

Цела вест...

+ Инфо

Воведување на минимален достионствен приход, зголемување на износите на социјалната помош, а следствено на тоа и зголемување на минималниот личен доход во Македонија, како и надминување на проблемите со статистичката евиденција и изнаоѓање на реални податоци за бројот и полжбата на социјално загрозените, кои не се опфатени со официјалните статстики, побара денес Македонската платформа против сиромаштија.“.

Цела вест...

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr