Четврток, Февруари 22, 2018
Text Size

ПРЕСС - Играта продолжува

Играта продолжува...

„Играта продолжува...“ - акција за собирање на употребени играчки (и боички, боенки, книги или украси за деца) и нивна донација на деца кои живеат во сиромаштија или се социјално исклучени.

Известување на медиумите ..

bezpardon

Здружението за зелено општество Гринер и Македонската платформа против сиромаштија (МППС) организираат акција за собирање употребени играчки (и боички, боенки, книги или украси за деца) и нивна донација на деца кои живеат во сиромаштија или се социјално исклучени, под мотото „Играта продолжува…

Цела вест...

Канал 5

Под мотото „Играта продолжува...“ до 21 декември во организација на здружението за зелено општество „Гринер“ и Македонската платформа против сиромаштија ќе се реализира хуманитарна акција за собирање на употребени играчки.

Цела вест...

Sky.mk

„Играта продолжува...“ хуманитарна акција за собирање на детски играчки

Цела вест...

МТВ

Собраните играчки ќе им се донираат на деца кои живеат во сиромаштија или се социјално исклучени.

Цела вест...

Kurir

Под мотото „Играта продолжува...“ до 21 декември во организација на здружението за зелено општество „Гринер“ и Македонската платформа против сиромаштија ќе се реализира хуманитарна акција за собирање на употребени играчки.

Цела вест...

А1on.mk

Акцијата почнува денеска пред Домот на Армијата во Скопје каде ќе се собираат играчки од 10 до 15 часот, а од понеделник ќе продолжи во основните училишта и градинките во општините Гази Баба и Аеродром и на неколку локации во општина Центар. Преку локалните организации акцијата ќе се спроведе и во Струмица, Битола и Тетово.

Цела вест...

Сител

Хуманитарна акција за собирање употребени играчки

Цела вест...

24 Вести

Под мотото „Играта продолжува...“ до 21 декември во организација на здружението за зелено општество „Гринер“ и Македонската платформа против сиромаштија ќе се реализира хуманитарна акција за собирање на употребени играчки.

Цела вест...

+ Инфо

Здружението за зелено општество Гринер и Македонската платформа против сиромаштија (МППС) организираат акција за собирање употребени играчки (и боички, боенки, книги или украси за деца) и нивна донација на деца кои живеат во сиромаштија или се социјално исклучени, под мотото „Играта продолжува...“.

Цела вест...

MKD.mk

Здружението за зелено општество Гринер и Македонската платформа против сиромаштија (МППС) организираат акција за собирање употребени играчки (и боички, боенки, книги или украси за деца) и нивна донација на деца што живеат во сиромаштија или се социјално исклучени, под мотото „Играта продолжува…“.

Цела вест...

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr