Четврток, Јануари 18, 2018
Text Size

Извештај за спроведена обука –„Јавно буџетирање“

005

Институтот за човекови права Лудвиг Болцман (БИМ-ФВ Скопје) во соработка со Македонската платформа против сиромаштија (МППС), на 20 и 21 Ноември 2012 организираа дво-дневна обука на тема Јавно Буџетирање.

> ФОТО ГАЛЕРИЈА

Целта на обуката беше учесниците да се здобијат со основни познавања на следните теми:

  • Вовед во алатки за креирање политики
  • Јавна политика и процес на креирање политики
  • Анализа на политики и анализа од родов аспект
  • Родово сензитивни статистики и родови индикатори
  • Буџетирање и родово одговорно буџетирање
  • Мониторинг на имплементација на политиките
  • Мониторинг на извршувањето на буџетирањето

Обуката ја испорача:
Марија Ристеска од Центарот за истражување и креирање на политики (ЦРПМ) Скопје.

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr