Четврток, Јануари 18, 2018
Text Size

Покана за дводневна обука на тема: „Јавно буџетирање’’

Македонската платформа против сиромаштија во соработка со Институтот за човекови права Лудвиг Болцман ( БИМ-ФВ Скопје) организира дво-дневна обука на тема: „Јавно буџетирање“.

Целта на обуката е запознавање на учесниците со процесот на креирање на јавни политики, јавно буџетирање и мониторинг на јавните буџети.

Обуката ќе се спроведе на 20 - 21 Ноември во Скопје.

Учесници на обуката би биле 15 претставници од Организациите -членки на МППС.

Ги повикуваме членките на МППС кои имаат интерес да се пријават за учество на обуката, со испраќање на кратка биографија и потполнета пријава за учество.

Рокот за пријавување е до 12 Ноември 2012 на е-меил: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

На избраните учесници дополнително ќе им биде испратена агендата!

Напомена: Не се предвидени финансиски средства за покривање на патните трошоци.


 Превземете - ПРИЈАВА за учество на обука на тема: „Јавно буџетирање“

 Превземете - ПОКАНА за учество на обука на тема: „Јавно буџетирање“

Arhiva-Baner-o

doniraj

Членка на

eapn-logo

Движење за достоинствен живот

ПУБЛИКАЦИИ

11 Evropski Sostanok
Download EAPN_Tolkuvac_2_MK
Download EAPN_Tolkuvac_2_AL

МППС на социјалните мрежи:

Придружете ни се на Facebook Следи не на twitter Посетете го нашиот блог Посетете го нашиот youtube канал Следи не на flickr